Headers ohio entertainment

Zingen is er bij Joke met de paplepel ingegoten. Haar vader, Arie de Knegt, trad 30 jaar lang op als accordeonist en zanger. Joke begon haar muzikale carrière als kind dan ook met het bespelen van de accordeon. Verder greep ze als klein meisje al iedere gelegenheid aan om haar zangkwaliteiten ten gehore te brengen. Joke's serieuze zangcarrière begon op haar 19de. Ze deed mee aan talentenjachten en maakte in zaal Palladium op Scheveningen kennis met René Nodelijk van The Alligators. Hij vroeg haar om een keer in te vallen bij zijn band en adviseerde haar vooral door te gaan met zingen. 

Joke ontwikkelde zich door de jaren heen tot een all round topzangeres, die werkelijk alle genres aankan. Haar stem heeft een zeer groot bereik en een aangename warme klank. Van jazz tot rock en van soul tot Nederlandstalig, geen muziekstijl is dit zangtalent vreemd. 

Wat vele mensen niet weten, is dat Joke begin jaren '80 de hitlijsten bestormde onder de naam Angelique. Iets dat begon als een geintje, werd een megasucces. Joke zong o.a. de nummers "Vanavond ben ik helemaal alleen" en "Vader wat klotsen je ballen", tevens werd er een LP uitgebracht. De dubbelzinnige liedjes zorgden in die tijd voor flink wat opschudding. Joke haalde zelfs de cover van de Story, met een artikel waarin zij "beschuldigd" werd de zangeres achter dit pseudoniem te zijn. Gezien de beladenheid in die tijd koos Joke ervoor hier niet mee naar buiten te treden en het dus bij deze opnames te laten. Ze hoopte ook met serieus repertoire een kans te krijgen, maar helaas was het daarmee niet zo eenvoudig om het grote publiek te bereiken!

 

Prijs-indicatie: Lager dan € 600 - Tijd: In overleg - Geluid: Tot max. 250 personen