Headers ohio entertainment

In september 1994 startte Michael de Miranda de percussieschool Sambalanço . Zijn idee was om zoveel mogelijk mensen percussiemuziek te laten spelen, en door het hele land op te laten treden. De inspiratie haalde Michael uit Brazilië (Brazilië staat bekend om zijn samba's en de talrijke sambascholen). Met een klein clubje mensen werd gedurende een jaar gezocht naar een geschikte ruimte. Uiteindelijk vond Sambalanço geschikte oefenruimtes, waar men verder ongestoord kon oefenen.

Sambalanço werd steeds groter, en ook bekender. In september 1998 werd de Vereniging Sambalanço opgericht, met nog steeds hetzelfde doel: muziek (leren) maken en optreden. Een sambaschool die inmiddels is uitgegroeid tot (één van) de grootste sambascholen van Nederland.

In de ruim 10 jaar dat Sambalanço bestaat is er een groot muzikaal repertoire opgebouwd. De door Michael gecomponeerde muziek is voornamelijk gebaseerd op de Braziliaanse muziekcultuur, maar daarnaast zijn veel Cubaanse en (West-)Afrikaanse invloeden terug te vinden in de spetterende arrangementen. Sambalanço speelt samba batucada, samba-reggae, afoxé, maracatu, timbalada, maculele en baiao. De optredens van Sambalanço staan bekend om hun kijk- luister, en vooral heel veel dansplezier!

 

 

Prijs-indicatie: Tussen € 600 - € 1.000 - Tijd: In overleg - Geluid: Tot max. 250 personen